Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ασία - Κλειστά Τόκιο και Σαγκάη

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Στήριξη από την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύουν το σενάριο για νέες κινήσεις από τη Fed.

Με θετικό πρόσημο κλείνει η τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου για τις ασιατικές αγορές, αν και ο όγκος των συναλλαγών κινείται σε χαμηλά επίπεδα καθώς η ιαπωνική και η κινεζική αγορά είναι κλειστές λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,33% στις 21.017 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,34% στις 1981 μονάδες, εν ώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 0,76% στις 4467 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές πήραν την σκυτάλη ανόδου από τη Wall Steet, που έκλεισε με κέρδη την Παρασκευή. Κινητήριος δύναμη, η εκτίμηση ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέες κινήσεις στήριξης της οικονομίας μετά τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ που ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Στήριξη στις αγορές δόθηκε και από τα εταιρικά αποτελέσματα, ειδικότερα για την αγορά του Χονγκ Κονγκ. Ανοδικά κινείται ο χρηματοοικονομικός κλάδος με την Ping An Insurance Group να ενισχύεται κατά 1.7%, την Agricultural Bank of China Ltd. κατά 1.4%, την Bank of Communications κατά 2.6%, και την China Merchants Bank κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v