Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα δια χειρός S&P στις ασιατικές αγορές

Έντονος προβληματισμός στην Ασία για την υποβάθμιση της Ισπανίας από την S&P. Οι αγορές αγνόησαν τη νέα ποσοτική χαλάρωση στην Ιαπωνία. Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Βουτιά 5,7% για Nintendo.

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στις ασιατικές αγορές για την υποβάθμιση της Ισπανίας από την Standard & Poor’s. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που οι αγορές αγνόησαν τη νέα ποσοτική χαλάρωση στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δείκτες να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,43% στις 9520 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,25% στις 20862 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,58%. Στην Αυστραλία ο ASX σημειώνει πτώση 0,12% στις 4439 μονάδες.,

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,17% στις 2400 μονάδες και ο CSI 300 είναι αμετάβλητος στις 2.631 μονάδες.

Υπό το βάρος έντονων κυβερνητικών πιέσεων, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων κατά 5 τρισ. γεν. Αλλάζει και τους όρους του προγράμματος με στροφή σε κρατικά χαρτιά μεγάλης διάρκειας.

Η είδηση αυτή όμως, δεν κατάφερε να αλλάξει θετικά το κλίμα στις αγορές καθώς επικρατούν οι ανησυχίες ως προς την ευρωζώνη. Τελευταίο «χτύπημα» η υποβάθμιση
της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας στην κατηγορία «BBB+» από «Α» από τον οίκο S&P και μάλιστα με αρνητικό outlook. Οι αναλυτές του οίκου ψαλίδισαν και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Βουτιά 5,7% καταγράφει η μετοχή της Nintendo Co η οποία ανακοίνωσε για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v