Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νίκη Hollande δεν "άρεσε" στις ασιατικές αγορές

Πτώση μεγαλύτερη του 2,7% για Τόκιο και Χονγκ Κονγκ. Στο στόχαστρο οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Έντονος προβληματισμός για την πορεία της ευρωζώνης μετά τα όσα έδειξαν οι κάλπες σε Γαλλία και Ελλάδα.

Κάθετη πτώση καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στην Ευρώπη μετά τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα, Γαλλία και όχι μόνο, ενώ παράλληλα τα μηνύματα για τη διεθνή οικονομία δεν είναι ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2,78% στις 9119 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,7% στις 20.516 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 1,64% στις 4359 μονάδες. Στην Αυστραλία ο ASX καταγράφει πτώση 2,23% στις 4359 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite κινείται χαμηλότερα κατά 0,62% στις 2436 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,64% στις ι2698 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι και την Παρασκευή η Wall Streeet, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες είχαν δεχθεί έντονες πιέσεις μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν μόλις κατά 115.000 έναντι 160.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, τίθεται εν αμφιβόλω η πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη μετά τη νίκη του Francois Hollande στη Γαλλία ενώ οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Honda Motor καταγράφει κάθετη πτώση 5.1 %, της Toyota Motor υποχωρεί κατά 3.1% και της Sony επίσης κατά 3.5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v