Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Συγκρατημένη άνοδο για τους περισσότερους δείκτες μετά τη χθεσινή ¨"βουτιά". Προβληματισμός για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Γαλλία. Θετικές όμως, οι πρώτες αντιδράσεις για τα σχέδια στήριξης των τραπεζών της Ισπανίας.

Μικτή είναι η εικόνα των ασιατικών αγορών μετά την κάθετη πτώση της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 9181 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,14% στις 20565 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,54% στις 1967 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,24% στις 4372 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά όμως, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,38% στις 2442 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει πτώση 0,5% στις 2704 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, οι ασιατικοί δείκτες υποχώρησαν με ποσοστά από 2% έως 3% λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην ευρωζώνη. Οι ανησυχίες για το τι θα γίνει στην Ελλάδα αλλά και για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Γαλλία μετά τη νίκη Hollande επιμένουν. Από την άλλη πλευρά όμως, θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις στο σχέδιο της Ισπανίας για την στήριξη των τραπεζών και με χρήση δημοσίων κεφαλαίων.

Η μετοχή της Hitachi ενισχύεται κατά 2.4%, της Advantest Corp κατά 2.3% και της Toshiba Corp κατά 2.3% εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου. Κέρδη 1,5% καταγράφει και η Honda Motor καθώς η Credit Suisse αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε outperform. Κέρδη 2% και για τη μετοχή της Nissan Motor.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v