Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων... συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα επικρατεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές. Ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, αλλά και για την κινεζική οικονομία. Ενέργεια και τράπεζες στο στόχαστρο των επενδυτών.

Νευρικότητα επικρατεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές που εκτός από τις εξελίξεις στην ευρωζώνη καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα νέα δυσοίωνα στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,39% στις 9009 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,1% στις 20.107 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,27% στις 1.944 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,11% στις 2.406 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,18% στις 2652 μονάδες.

Επενδυτές και αναλυτές προβληματίστηκαν από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για το εμπορικό της ισοζύγιο. Το πλεόνασμα τριπλασιάστηκε στα 18,4 δισ. δολ, αλλά η επιβράδυνση τόσο των εξαγωγών όσο και των εισαγωγών ήταν τόσο απότομη που δημιουργούνται αμφιβολίες για την εξασθένιση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη και την πορεία της διεθνούς ζήτησης.

Οι χρηματιστηριακές αγορές αντέδρασαν με τον ενεργειακό κλάδο να κινείται πτωτικά. Η μετοχή της Cnooc υποχωρεί κατά 1,2% και της Petrochina κατά 1,7%. Υπό πίεση βρίσκονται και οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου με την Bank of Communications να καταγράφει απώλειες 1,1% και την BOC Hong Kong Holdings και υποχωρεί κατά 1,3%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v