Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρωζώνη. Πιέσεις στις μετοχές των εξαγωγέων. Νέα χαλάρωση νομισματικής πολιτικής στην Κίνα. Ώθηση στον κλάδο του real estate.

Διστακτικές κινήσεις πραγματοποιούν οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές καθώς κλιμακώνεται η αγορά για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, ενώ παράλληλα η Κίνα προχωρά σε νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 8973 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 19976 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,18% στις 1913 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,13% στις 2398 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,17% στις 2641 μονάδες.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στις άκαρπες μέχρι πρότινος προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Η ομοβροντία των δημοσιευμάτων για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και για το κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για όλες τις πλευρές ανησυχούν τους επενδυτές ανά τον κόσμο.

Προβληματισμός επικρατεί και για την πορεία της διεθνούς ανάπτυξης. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ανακοίνωσε νέα μείωση του λόγου υποχρεωτικών αποθεμάτων για τις τράπεζες κατά 50 μονάδες βάσης, στο 20%. Η κίνηση αυτή, έδωσε ώθηση στις μετοχές του ευρύτερου κλάδου real estate.

Από την άλλη πλευρά όμως, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών δέχονται έντονες πιέσεις λόγω των εξελίξεων στη Γηραιά Ήπειρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Nissan Motor υποχωρεί κατά 1,5% παρά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών που ανακοίνωσε την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v