Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Με κινητήριο δύναμη το ιαπωνικό ΑΕΠ, που αποδείχθηκε ισχυρότερο των προσδοκιών, οι ασιατικοί δείκτες ανακάμπτουν μετά τις έντονες χθεσινές ρευστοποιήσεις. Κέρδη 0,8% για Τόκιο και Χονγκ Κονγκ.

Με κινητήριο δύναμη το ιαπωνικό ΑΕΠ, που αποδείχθηκε ισχυρότερο των προσδοκιών, οι ασιατικές αγορές ανακάμπτουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά τις έντονες χθεσινές ρευστοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,86% στις 8876 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,88% στις 19.428 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,26% στις 1845 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 0,17% στις 4207 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,22% στις 2374 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,41% στις 2610 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, Χονγκ Κονγκ και Κορέα έκλεισαν με πτώση που ξεπέρασαν το 3%, κυρίως λόγω της έντονης νευρικότητας που δημιουργεί η αβεβαιότητα ως προς την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές.

«Οι επενδυτές δεν ξέρουν εάν πρέπει να επιδοθούν σε κυνήγι ευκαιριών μετά το πρόσφατο sell off ή να μείνουν στο περιθώριο καθώς παραμένει η αβεβαιότητα» εξηγεί ο Stan Shumu της IG Markets.

Οι πρόσφατες δηλώσεις από τον Mario Draghi και την Angela Merkel που έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι στόχος τους είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη καθησύχασε εν μέρει τους επενδυτές.

Έτσι, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών – που ήταν και τα μεγαλύτερα θύματα των τελευταίων ρευστοποιήσεων – ανακάμπτουν. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Honda Motor ενισχύεται κατά 1,4% και η Sony κατά 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v