Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Σε κλοιό πιέσεων για μία ακόμη συνεδρίαση οι ασιατικοί δείκτες. Προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την υποβάθμιση των ιταλικών τραπεζών και την αγορά ομολόγων. Πιέσεις σε εξαγωγικές εταιρίες και τράπεζες.

Σε κλοιό πιέσεων για μία ακόμη συνεδρίαση βρίσκονται οι ασιατικές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται εκ νέου στην Ελλάδα και στις άκαρπες προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης. Η νευρικότητα για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη κορυφώνεται με την υποβάθμιση 26 ιταλικών τραπεζών από τη Moody’s αλλά και την εκτίναξη του κόστους δανεισμού Ιταλίας και Ισπανίας στο υψηλότερο επίπεδο για φέτος.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,81% στις 8900 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,21% στις 19775 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi υποχωρεί κατά 0,77% στις 1989 μονάδες και ο Αυστραλιανός ASX κατά 0,84% στις 4315 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει πτώση 0,97% στις 2357 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,72% στις 2596 μονάδες.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών δέχονται τις εντονότερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Sharp Corp καταγράφει κάθετη πτώση 3.6%, της Pioneer υποχωρεί κατά 2% και της Mazda Motor βουτιά 6.4% καθώς το ιαπωνικό νόμισμα έχει ανακάμψει στα 80 γεν ανά δολάριο. Στην κορεατική αγορά, η μετοχή της LG Display υποχωρεί κατά 4.8% και της LG Electronics κατά 3.6%.

Έντονες πιέσεις δέχεται και ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Η μετοχή της Nomura Holdings καταγράφει πτώση 2.5%, της Daiwa Securities Group υποχωρεί κατά 2.6% και της Aozora Bank πραγματοποιεί βουτιά 4.1% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων οικονομικής χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v