Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Με στήριξη από τα όσα ειπώθηκαν κατά τη σύνοδο της G8 και τις χαμηλές αποτιμήσεις από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, οι ασιατικές αγορές ανακάμπτουν. Εξαγωγικές εταιρίες και κλάδος βασικών πόρων στο επίκεντρο.

Με στήριξη από τα όσα ειπώθηκαν κατά τη σύνοδο της G8, αλλά και τις χαμηλές αποτιμήσεις από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, οι ασιατικές αγορές ανακάμπτουν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 8639 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 18894 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,94% στις 1799 μονάδες. Άνοδο 0,72% στις 4128 μονάδες σημειώνει και ο αυστραλιανός ASX.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,39% στις 2353 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,82% στις 2595 μονάδες.

Οι ηγέτες των 8 μεγαλύτερων κρατών κατά τη συνάντησή τους το Σάββατο δήλωσαν ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αν και επεσήμαναν ότι υποχρέωση της Αθήνας είναι να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Όπως όμως, επισημαίνει και ο Mitul Kotecha της Credit Agricole οι ηγέτες της G8 «έκαναν πολύ θόρυβο για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση και θα στραφούν στην ανάπτυξη, αλλά, όπως συνήθως, υπάρχουν ελάχιστες χειροπιαστές ειδήσεις για το πώς θα προχωρήσουν, ενώ το ανακοινωθέν αποκαλύπτει τις διαφωνίες τους».

Στις ασιατικές αγορές πάντως, οι επενδυτές βρήκαν αφορμή να επιστρέψουν στα χρηματιστήρια με τις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών και του κλάδου βασικών πόρων να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Samsung ενισχύεται κατά 4% και της Kia Motors κατά 4,1%. Η BHP Billiton καταγράφει κέρδη 1,5% και η Rio Tinto 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v