Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά σινιάλα από την Ασία

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες. Αποθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Νευρικότητα για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη καθώς όλες οι αποφάσεις αναβλήθηκαν για τη σύνοδο του Ιουνίου.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία είναι αποθαρρυντικά. Στη σύνοδο κορυφής παράλληλα, οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά έγινε εμφανής η διάσταση απόψεων ενώ όλες οι αποφάσεις αναβλήθηκαν για τη σύνοδο του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 8563 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,17% στις 18.753 μονάδες. Κέρδη 0,32% στις 1814 μονάδες καταγράφει ο κορεατικός Kospi, ενώ ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 0,27% στις 4107 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,27% στις 2357 μονάδες και ο Shanghai Composite κατά 0,46% στις 2604 μονάδες.

Για έβδομο συνεχή μήνα καταγράφηκε συρρίκνωση δραστηριοτήτων στον βιομηχανικό κλάδο της Κίνας καθώς αποδυναμώνονται οι εξαγωγές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Ο προκαταρκτικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC για την κινεζική μεταποίηση μειώθηκε στο 48,7 τον Μάιο από 49,3 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, οι εξελίξεις από το «μέτωπο» των Βρυξελλών δεν άρουν τις ανησυχίες των επενδυτών ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα και την ευρωζώνη. Η αβεβαιότητα ως προς την ευρωπαϊκή κρίση και η ανοδική πορεία του ιαπωνικού γεν ενέτειναν τις πιέσεις κυρίως για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Έτσι η μετοχή της Canon υποχωρεί κατά 3.1%, της Nissan Motor κατά 2.1%, της Mazda Motor κατά 4.6% και της Nintendo κατά 3.7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v