Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες στην Ασία. Στις συζητήσεις αναλυτών και επενδυτών κυριαρχεί πλέον μία νέα λέξη: Spexit. Πτωτικά ο εξαγωγικός κλάδος, η τεχνολογία και οι τράπεζες.

Σε κλίμα νευρικότητας διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές δεδομένου ότι στις συζητήσεις αναλυτών και επενδυτών κυριαρχεί πλέον μία νέα λέξη: Spexit.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,05% στις 8542 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,57% στις 18.583 μονάδες. Οριακή πτώση 0,08% στις 1843 μονάδες για τον κορεατικός Kospi, ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει απώλειες 0,49% στις 4128 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην κινεζική αγορά. Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,11% στις 2381 μονάδες και ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,09% στις 2644 μονάδες.

Χθες, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας προειδοποίησε ότι η χώρα δεν θα πετύχει τους στόχους για τα δημόσια έσοδα και για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τα όσα διαδραματίζονται αναφορικά με την Bankia και την εκτίμηση ότι η Μαδρίτη δεν θα αποφύγει τον δρόμο των αγορών για την χρηματοδότηση των 19 δις. ευρώ, οδήγησαν την απόδοση των 10ετών τίτλων της χώρας στο 6,7%.

Όλα αυτά ενώ σήμερα ψηφίζουν και οι Ιρλανδοί στο δημοψήφισμα για την επικύρωση του δημοσιονομικού συμβολαίου και το αποτέλεσμα να θεωρείται αβέβαιο.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε ιστορικό χαμηλό τις αποδόσεις όλων των γερμανικών ομολόγων και σε χαμηλό 23 μηνών το ευρώ, στο 1,2358 δολ.

Η νέα ανοδική πορεία του γεν δημιούργησε πτωτικές πιέσεις για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών στις ασιατικές αγορές, κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο. Έτσι, η μετοχή της Pioneer υποχωρεί κατά 2% και της Advantest κατά 4.6%. Η Samsung Electronics καταγράφει πτώση 2.5% και η LG Electronics 3.1%.

Πτωτικά κινείται και ο χρηματοοικονομικός κλάδος. Η HSBC Holdings υποχωρεί κατά 1.5% και η Bank of Communications κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v