Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Με τη νευρικότητα να εντείνεται ως προς τις εξελίξεις στην Ισπανία και την Κίνα να διαψεύδει ότι επίκειται μαζικό σχέδιο ώθησης της οικονομίας, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες υποχωρούν. Σε χαμηλό 2ετίας το ευρώ.

Με τη νευρικότητα να εντείνεται ως προς τις εξελίξεις στην Ισπανία και την Κίνα να διαψεύδει ότι επίκειται μαζικό σχέδιο ώθησης της οικονομίας, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες υποχωρούν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,28% στις 8633 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,81% στις 18.709 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κινείται χαμηλότερα κατά 0,27% στις 4147 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 0,5% στις 4147 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,24% στις 2383 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,27% στις 1844 μονάδες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News Agency ανέφερε συγκεκριμένα: «Η πρόθεση της κινεζικής κυβέρνησης είναι πολύ σαφής. Δεν θα προχωρήσει σε νέο σχέδιο μαζικών κινήτρων με στόχο την ανάπτυξη» και συμπληρώνει: «Οι τρέχουσες προσπάθειες για την σταθεροποίησης της ανάπτυξης δεν θα επαναλάβουν όσα συνέβησαν πριν από τρία χρόνια».

Παράλληλα, γίνεται πλέον σαφές ότι η ΕΚΤ απορρίπτει το σχέδιο της Μαδρίτης για την χρηματοδότηση της Bankia, γεγονός δημιουργεί έντονη νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην ευρωζώνη με αποτέλεσμα να υποχωρεί και το ευρώ σε χαμηλό δύο ετών, στα 1,2457 δολ.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις. Συγκεκριμένα, η HSBC Holdings υποχωρεί κατά 1,7%, η Bank of Communications κατά 2% και η China Life Insurance κατά 2,3%.

Πτωτικά κινείται επίσης, ο μεταλλευτικός κλάδος και οι μετοχές εταιριών βασικών πόρων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η BHP Billiton υποχωρεί κατά 0,8%, η Rio Tinto κατά 1,1% και η Newcrest Mining κατά 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v