Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασία: Άνοδος με το βλέμμα στην Ελλάδα

Διστακτική άνοδος για τους περισσότερους δείκτες. Η προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην Ελλάδα και τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Κέρδη και για το ευρώ στα 1,2591 δολ. Στο επίκεντρο μεταλλευτικές και ενέργεια.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με τα ξένα πρακτορεία να αναφέρουν ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα ως προς την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Αντιστοίχως, ανοδικά κινείται και το ευρώ καθώς ενισχύεται κατά 0,9% στα 1,2591 δολ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 8.593 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,57% στις 18.819 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,53% στις 1.824 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,27% στις 2339 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,61% στις 2.589 μονάδες.

Τόσο το πρακτορείο Bloomberg όσο και το Marketwatch υποστηρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα σε κόμματα «που στηρίζουν το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ για την Ελλάδα» είναι η βασική αιτία για τα επιφυλακτικά κέρδη των χρηματιστηριακών δεικτών.

Ο Ric Spooner, της CMC Markets εκτιμά ότι η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα διαμορφώνει τάση στις αγορές βραχυπρόθεσμα. «Εάν προκύψει αποτελεσματική κυβέρνηση που να στηρίζει το πρόγραμμα, που είναι ρεαλιστική πιθανότητα, τότε ενδέχεται να δούμε ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές» υποστηρίζει.

Κατά συνέπεια, οι κλάδοι που ενισχύονται σήμερα περισσότερο είναι εκείνοι που παρουσιάζουν τις καλύτερες αγοραστικές ευκαιρίες μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων ημερών. Στον μεταλλευτικό κλάδο, οι ΒΗΡ Billiton και Rio Tinto ενισχύονται κατά 1,5% και 1,6% αντιστοίχως ενώ η Newcrest Mining καταγράφει άλμα 2,8%. Στον ενεργειακό κλάδο, η Wooside Petroleum ενισχύεται κατά 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v