Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία επέστρεψε στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, στηριζόμενες στην καλή πορεία τραπεζών και εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων. Κέρδη Nikkei 0,3%, στο 1,5% για Κίνα.

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τις τράπεζες και τις εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τη έκθεση για την οικονομική ανάπτυξη της Αυστραλίας, που αυξάνουν την αισιοδοξία για άμβλυνση της παγκόσμιας ύφεσης.

Η θετική πορεία για την οικονομία της Αυστραλίας, με αναπάντεχη ανάπτυξη 0,4% στο α' τρίμηνο, στήριξε την αισιοδοξία των επενδυτών για έξοδο από την κρίση και οδήγησε τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου της χώρας, ASX σε άνοδο της τάξης του 1,56%.

Κέρδη 1,1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με την άνοδό του σε τέσσερις συνεδριάσεις να αγγίξει το 5,9%.

Στο 0,38% η άνοδος για τον Nikkei, ενώ κατά 0,14% υψηλότερα κινήθηκε ο δείκτης Kospi της Ν. Κορέας. Πολύ καλύτερη πορεία για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Κίνας, με τους Hang Seng και Shanghai Composite να ενισχύονται 2,6% και 1,55% αντίστοιχα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο α' τρίμηνο, αλλά και σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων από τις ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές. Σταθεροποιητική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη οκτώ μονάδων για τον DAX 30, στις έξι μονάδες για τον FTSE 100, ενώ κατά 4 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Στήριξη στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία "βρήκε" η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο Dow ενισχύθηκε 0,22% στις 8.740,87 μονάδες, ο S&P 500 υψηλότερα κατά 0,20% στις 944,74 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 0,44% στις 1.836,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v