Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε ανοδική τροχιά, με εξαίρεση την αγορά της Ν. Κορέας (απόλυτα δικαιολογημένη πορεία με δεδομένο το γεωπολιτικό ρίσκο που προέρχεται από τη γειτονική Β. Κορέα), ενώ σε "διαδικασία" ράλι επιδόθηκε η αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Το ράλι στον Hang Seng, ο οποίος σημείωσε κέρδη 4,7%, αποδίδεται τόσο στο νέο «πακέτο» στήριξης της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ, ύψους δύο δισ. δολαρίων όσο και στις ενδείξεις σημαντικής ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας προς την Κίνα.

Βασικός καταλύτης για τη θετική πορεία των ασιατικών αγορών, με διαμόρφωση του MSCI Ασίας-Ειρηνικού σε υψηλό σχεδόν οκτώ μηνών, καθώς σημείωσε άνοδο 1,7%, αποδίδεται και στην αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, μετά την ισχυρή άνοδο στην καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ.

Κέρδη 8,5% για τον τίτλο της Li & Fung, βασικής προμηθεύτριας ενδυμάτων και παιχνιδιών στην Wal-Mart, ενώ κατά 2,8% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Toyota Motor, καθώς ο όμιλος αντλεί το 31% του κύκλου εργασιών του από την αγορά των ΗΠΑ.

«Οι ενδείξεις στροφής προς θετική τροχιά για την παγκόσμια οικονομία συνεχώς πληθαίνουν», σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Matt Riordan, διαχειριστής κεφαλαίων 3,1 δισ. δολαρίων για την Paradice Investment Management, «όσοι αρχικά θεωρούσαν ότι το τρέχον είναι απλά ένα bear market rally, αρχίζουν να αλλάζουν άποψη».

Στο 1,37% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ κατά 0,34% υψηλότερα κινήθηκε ο δείκτης ASX στην Αυστραλία. Αρνητική πορεία για την αγορά της Ν. Κορέας, με τον Kospi να σημειώνει απώλειες 0,73%, ενώ 1,72% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite στην αγορά της Κίνας.

Θετικό ξεκίνημα υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,3%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,5% και τον CAC 40 να κινείται 0,2% υψηλότερα.

Η εκτίναξη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης οδήγησε σε «άλμα» τη Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Dow Jones να ξεπερνά τις 8.400 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,37% στις 8.473,49 μονάδες, ο S&P 500 υψηλότερα κατά 2,63% στις 910,33 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 3,45% στις 1.750,43 μονάδες..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v