Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στην Ασία

Μεικτή η εικόνα για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με την προσοχή, εκ νέου στραμμένη στη Β. Κορέα και τον φόβο των επενδυτών ότι δεν πρόκειται να «σταματήσει» παρά τις νέες προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Η «αδιαπραγμάτευτη» στάση της Β. Κορέας σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα, παρά τον φόβο περαιτέρω κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επαναφέρει στο προσκήνιο το πολιτικό ρίσκο για τις αγορές, με τα χρηματιστήρια της Ασίας να καταγράφουν μεικτή εικόνα.

Πτώση 1,8% για τον τίτλο της LG Electronics, ενώ στον αντίποδα ανοδική πορεία ακολούθησε η NTT (2,1%), μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για εξαγορά της Pacific Grossing. Ράλι 8,1% για την εταιρεία Sino Land (διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ), μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από την Citigroup.

«Οι πυρηνικές δοκιμές της Β. Κορέας αποτελούν ένα τεστ για τους επενδυτές. Ένα τεστ με την πραγματικότητα», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Roger Groebli, αναλυτής της LGT Capital Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 20 δισ. δολαρίων.

Οριακές απώλειες 0,2% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τέσσερα προς τρία.

Ιδιαίτερα ισχυρές οι πιέσεις –απόλυτα φυσιολογική πορεία- για τον δείκτη της Ν. Κορέας, Kospi, ο οποίος υποχώρησε υψηλότερα του 2%. Πτώση 0,39% για τον Nikkei, ενώ πλησίον του 0,2% χαμηλότερα κινείται ο Shanghai Composite στην Κίνα.

Αντίθετα σε ανοδική πορεία κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται 1,10% και 0,12% αντίστοιχα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,9%, τον FTSE 100 (ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά τη χθεσινή αργία), να αποδυναμώνεται 0,7% και τον CAC 40 να κινείται 0,5% χαμηλότερα.

Κλειστή, λόγω του εορτασμού της «Memorial Day», παρέμεινε χθες η αγορά της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v