Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, καθώς η αποδυνάμωση του γεν φαίνεται να αντισταθμίζει τις πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές και μεταλλευτικές μετοχές. Κλειστές οι αγορές Χονγκ Κονγκ, Κίνας και Ταϊβάν.

Σε πορεία σταθεροποίησης οι ασιατικές αγορές που λειτούργησαν σήμερα –με αργία στα χρηματιστήρια Κίνας, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν- παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχές μεταλλευτικών και τραπεζικών ομίλων.

Πτώση 1,5% για την Australia & New Zealand Banking Group, μετά την πώληση μετοχών με σημαντικό discount, ενώ απώλειες 1,6% σημείωσε ο τίτλος της BHP Billiton ακολουθώντας την πτωτική πορεία στις τιμές μετάλλων.

Πτώση 0,9% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ ο Nikkei σημείωσε οριακά κέρδη της τάξης του 0,13%. Ανάκαμψη για τον δείκτη Kospi της Ν. Κορέας –μετά από σερί πτωτικών συνεδριάσεων- με άνοδο 2%, ενώ πτωτική πορεία ακολούθησε ο ASX στην Αυστραλία, υποχωρώντας κατά 1,1%.

Σε τροχιά υποχώρησης κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, ακολουθώντας κατά πόδας την Wall Street. Απώλειες 1,1% για τους DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 1,4% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η πιθανή πτώχευση της General Motors «μπλόκαρε τα φρένα» της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ο Dow Jones υποχώρησε 2,05% στις 8.300,02 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα κατά 1,90% στις 893,06 μονάδες και ο Nasdaq με πτώση 1,11% στις 1.731,08 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v