Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Στους Κινέζους "περνά" το Hummer

Η κινεζική εταιρία Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery είναι τελικά ο αγοραστής της Hummer, όπως αποκάλυψε η General Motors. Άγνωστο ακόμη το ύψος της συμφωνίας.

GM: Στους Κινέζους περνά το Hummer
Η κινεζική εταιρία Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery είναι τελικά ο αγοραστής της Hummer, όπως αποκάλυψε η General Motors.

Όπως αποκάλυψε ο αμερικανικός όμιλος, έχει κλείσει καταρχήν συμφωνία με την κινεζική εταιρία, η οποία τονίζει ότι θα διατηρήσει τόσο το διοικητικό συμβούλιο της Hummer όσο και αρκετά κορυφαία στελέχη.

Παράλληλα, οι δύο εταιρίες θα υπογράψουν συμφωνία για από κοινού κατασκευή εξαρτημάτων αλλά και μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων.

Η συμφωνία μπορεί να κλείσει έως τα τέλη του γ΄ τριμήνου, αφού φυσικά λάβει την έγκριση των αρχών ελέγχου και ανταγωνισμού. Σύμφωνα με αρκετούς τραπεζίτες, η αξία της συμφωνίας θα ξεπεράσει σημαντικά τα 100 εκατ. δολάρια.

Η Tengzhong δημιουργήθηκε το 2005 ύστερα από σειρά συγχωνεύσεις μικρότερων εταιριών, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, διαθέτει 4.800 εργαζομένους και εξειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων ειδικής χρήσης, που χρησιμοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο.

"Επενδύουμε στη Hummer και στις άριστες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στη Hummer να δημιουργήσει λιγότερο ενεργοβόρα αυτοκίνητα". Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Yang Yi, διευθύνων σύμβουλος της Tengzhong.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v