Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με στήριξη από macro

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία Ιαπωνίας και Ινδίας οδήγησαν σε ανοδική πορεία τις ασιατικές αγορές, οι οποίες σαφώς στηρίχθηκαν και στην «έκρηξη» ανόδου που σημειώθηκε στη Wall Street.

Η θετική πορεία της βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας στήριξε μετοχές μεταλλευτικών και ενεργειακών ομίλων, ενώ η διαμόρφωση σε επίπεδο καλύτερο του αναμενόμενου της ανάπτυξης στην Ινδία, επανέφερε στο προσκήνιο τις ελπίδες για τέλος της ύφεσης, οδηγώντας υψηλότερα τις ασιατικές αγορές.

Η ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 5,2% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 3,3%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε υψηλό 56 ετών.

Την ίδια στιγμή το υπ. Οικονομίας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι η οικονομία της χώρας σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 5,8% στο α’ τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ανάπτυξη κοντά στο 5%.

Άνοδος 0,75% για τον Nikkei, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 0,46% και τον Kospi της Ν. Κορέας να σημειώνει άνοδο 0,27%. Σε καλύτερη πορεία η αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX να σημειώνει άνοδο 1,66%. Κλειστές παρέμειναν χθες οι αγορές Κίνας και Ταϊβάν.

Σε ανοδική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις τόσο από ευρωζώνη όσο και από ΗΠΑ. Κέρδη 0,7% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 0,8% υψηλότερα.

Ισχυρή άνοδο σημείωσε χθες η Wall Street, με πρωταγωνιστές τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές. ΟDow ενισχύθηκε 1,25% στις 8.403,80 μονάδες, ο S&P 500 υψηλότερα κατά 1,54% στις 906,83 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 1,20% στις 1.751,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v