Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εμπορεύματα στήριξαν τις ασιατικές αγορές

Η ανοδική πορεία στις τιμές εμπορευμάτων, με στήριξη από την ενίσχυση της κινεζικής μεταποίησης, για τρίτο διαδοχικό μήνα, οδήγησε σε κέρδη τις ασιατικές αγορές. Άνοδος 1,6% για Nikkei, ράλι 3% για Κίνα.

Η συνεχιζόμενη ενίσχυση της μεταποίησης στην Κίνα για τρίτο διαδοχικό μήνα, στηρίζει την ανοδική πορεία στα εμπορεύματα και «συμπαρασύρει» σε ισχυρή άνοδο το σύνολο των ασιατικών αγορών.

Άνοδος 5,6% για Mitsubishi Corp., τον χρηματιστηριακό όμιλο που αντλεί το 50% των κερδών του από τις αγορές εμπορευμάτων, ενώ 6,9% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της πετρελαϊκής Cnooc.

Ράλι 7,6% για την τράπεζα BOC Hong Kong –μονάδα της Bank of China- μετά την σύσταση της Deutsche Bank για «αγορά» της μετοχής.

«Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, κυρίως από την Κίνα, αποτελούν ένα παράγοντα που μπορεί να στηρίξει το ράλι», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Khiem Do, στρατηγικός αναλυτής της Baring Asset Management (Asia), με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους επτά δισ. δολαρίων.

Κέρδη 2,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον δείκτη να έχει σημειώσει εντυπωσιακά κέρδη 48% από το χαμηλό πέντε ετών που «άγγιξε» τον Μάρτιο.

Στο 1,63% η άνοδος για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να ενισχύεται 2% και τον Kospi στη Ν. Κορέα να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,38%.

Σε διαδικασία ράλι η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο υψηλότερη του 3%, ενώ κατά 2,77% υψηλότερα κινείται ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Ισχυρά ανοδικά κινούνται αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να ενισχύεται 1,3%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,4% και τον CAC 40 να κινείται 1,5%.

Ιδιαίτερα θετικός ο Μάιος για την αμερικανική αγορά, καθώς ο S&P 500 σημείωσε μηνιαία κέρδη της τάξης του 5,3%. Σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq. Στο 4% τα μηνιαία κέρδη για τον Dow Jones και στο 3,3% για τον Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v