Τα macro στην Ιαπωνία ”αμαύρωσαν” το Τόκιο

Αρνητικό κλίμα επικράτησε στην αγορά του Τόκιο, λόγω των δυσμενών μακροοικονομικών μεγεθών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη βιομηχανική παραγωγή και την ανεργία στην Ιαπωνία. Στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών όπως η Advantest Corp.

Με απώλειες έκλεισε η αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές φάνηκε να απογοητεύονται από τα δυσμενή μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αναλυτικά, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου κατά 1,7% των προβλέψεων των αναλυτών. Την ίδια στιγμή η ανεργία ενισχύθηκε απρόσμενα στο 5,2% τον Οκτώβριο από 5,1% τον προηγούμενο μήνα και από 5,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Στο μεταξύ οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχώρησαν τον ίδιο μήνα κατά 1,4%.

Στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων των επενδυτών βρέθηκε η μετοχή της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας τσιπ μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, Advantest Corp, η τιμή της οποίας υποχώρησε κατά 2,8%, ενώ μετά ακολούθησε αυτή της NEC Electronics με απώλειες κατά 2,5%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.100 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,62%. Ο δείκτης Topix ας σημειωθεί επίσης ότι κατέγραψε τις πρώτες του μηνιαίες απώλειες εδώ και 8 ολόκληρους μήνες. Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώνεται στις 12.207 μονάδες, ενισχυμένoς κατά 1,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v