Τραπεζική ώθηση στο Τόκιο

Με κέρδη κατόρθωσε να κλείσει η αγορά του Τόκιο, μετά από μία ιδιαιτέρως νευρική συνεδρίαση. Στο μικροσκόπιο των αγοραστών βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mizuho Financial, καθώς ”ευνοήθηκαν” από τα αισιόδοξα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία.

Μετά από μια ιδιαιτέρως νευρική συνεδρίαση η αγορά του Τόκιο έκλεισε με κέρδη, βρίσκοντας στήριγμα στην πορεία του χρηματοοικονομικού τομέα.

Αφορμή έδωσαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία, οι οποίες αυξήθηκαν απρόσμενα τον Οκτώβριο κατά 0,8%, έναντι ανόδου κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για πτώση κατά 0,3%.

Στην πραγματικότητα η αύξηση των λιανικών πωλήσεων ενέτεινε την αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι τράπεζες θα μπορέσουν να αυξήσουν περαιτέρω τη χορήγηση δανείων προς τους καταναλωτές, λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας.

Στο μικροσκόπιο των αγοραστών βρέθηκε η μετοχή της μεγαλύτερης (βάσει ενεργητικού) τράπεζας της Ιαπωνίας, Mizuho Financial, η τιμή της οποίας εκτινάχθηκε κατά 9,3% υψηλότερα. Η τιμή της Mitsubishi Tokyo Financial Group ενισχύθηκε κατά 2,1%, καθώς ευνοήθηκε από την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεvν της τράπεζας για τα ετήσια αποτελέσματά της.

Στον αντίποδα των θετικών εξελίξεων βρέθηκε η μετοχή της έκτης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, Kumagai Gumi, κλείνοντας με απώλειες της τάξεως του 7% περίπου.

Ο δείκτης Nikkei διαμορφώθηκε στις 10.163 μονάδες, με άνοδο 0,18%, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ανέρχεται στις 12.114 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v