Τράπεζες και εξαγωγικές ώθησαν το Τόκιο

Με κέρδη έκλεισε η αγορά του Τόκιο, καθώς παρατηρήθηκε μίνι ράλι στις μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, όπως της Toyota αλλά και των τραπεζών λόγω Mizuho Financial. Αφορμή για τοποθετήσεις έδωσε η ιλιγγιώδης άνοδος του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το γ΄ τρίμηνο.

Θετικό κλίμα επικράτησε στην αγορά του Τόκιο, λόγω της μίνι κούρσας ανόδου που παρατηρήθηκε για μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών.

Ενδεικτικό το παράδειγμα των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota Motor και Nissan Motor, οι οποίες ευνοήθηκαν από την ιλιγγιώδη εκτίναξη των ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο 8,2% για το γ΄ τρίμηνο, όπως τουλάχιστον έδειξε η πρώτη αναθεώρηση των στοιχείων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία αντλούν το 90% των λειτουργικών τους κερδών από τις ΗΠΑ.

Στο στόχαστρο των αγοραστών βρέθηκαν επίσης και μετοχές πολλών τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group. Τόσο ο οργανισμός όσο και οι τρεις μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του αναθεώρησαν σήμερα προς τα επάνω τις προβλέψεις τους για τα ετήσια κέρδη, καθώς υποχώρησαν σημαντικά τα κόστη των επισφαλών δανείων.

Ο δείκτης Nikkei έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων κλείνοντας ενισχυμένος κατά 1,85%, στις 10.144 μονάδες, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ o Hang Seng διαμορφώνεται στις 12.065 μονάδες, με άνοδο κατά 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v