Χαμηλότερα το Τόκιο

Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο του Τόκιο με τις εταιρίες λιανικής και τις τραπεζικές μετοχές (δευτερευόντως) να αποτελούν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές, οδηγώντας χαμηλότερα το δείκτη Nikkei.

Πτωτικά κινήθηκε το χρηματιστήριο του Τόκιο με τις εταιρίες λιανικών πωλήσεων να καταγράφουν τις ισχυρότερες απώλειες, οδηγώντας χαμηλότερα το δείκτη Nikkei.

Απώλειες σημείωσαν και οι τραπεζικές μετοχές με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως η όποια ανοδική κίνηση θα εξαρτηθεί από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο.

Ιάπωνες διαχειριστές χαρακτήρισαν ”υπερβολική” την πορεία της αγοράς τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ιδιαίτερα αφού δεν υπήρξε καμία σημαντική αιτία ώστε να υπάρξει αισιοδοξία.

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των μακροοικονομικών δεικτών και κυρίως στις δαπάνες των επιχειρήσεων, όπου αναμένεται να σημειώσουν κάμψη, συνεχίζοντας την αλυσίδα των αρνητικών μακροοικονομικών ενδείξεων από την περασμένη Παρασκευή (βιομηχανική παραγωγή, ανεργία).

Στις 9.174 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,45%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει κέρδη ύψους 0,65%, στις 10.132 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v