Ανοδικά έκλεισε το Τόκιο

Κέρδη για άλλη μια συνεδρίαση κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, αποτέλεσμα της ανόδου που κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές ύστερα από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και της πορείας στη Wall.

Με χαμόγελα ολοκληρώθηκε στο Τόκιο η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς ο δείκτης Nikkei κινήθηκε υψηλότερα, αποτέλεσμα της ανόδου που κατέγραψαν οι ”τεχνολογικές μετοχές”, αλλά και της πορείας στη Wall.

Ειδικότερα τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ (δείκτης των δεικτών, επιδόματα ανεργίας) αποτέλεσαν το ”καύσιμο” για την ώθηση των εταιριών τεχνολογίας με την Sony και την Kyocera να ξεχωρίζουν.

Οι παραπάνω ενδείξεις δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία δεν θα συνεχίσει την ”πτωτική της πορεία”, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, ενώ στον αντίποδα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως απαιτούνται μια σειρά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων ώστε να εδραιωθεί το θετικό κλίμα στην αγορά.

Η παραπάνω εβδομάδα αποτέλεσε μια από τις πιο κερδοφόρες για το δείκτη Nikkei σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, κυρίως λόγω της ανόδου που κατέγραψαν οι τηλεπικοινωνιακές και οι τεχνολογικές μετοχές.

Στις 8.772 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,21%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη ύψους 0,8%, στις 10.083 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v