Οριακά κέρδη για το Nikkei

Χαμόγελα στο τέλος της συνεδρίασης για τους επενδυτές στο Τόκιο, αφού η μικρή άνοδος των τεχνολογικών εταιριών, αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών, ώθησε υψηλότερα το δείκτη Nikkei.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα ιδιαίτερα προς το τέλος της, με τις τεχνολογικές και εξαγωγικές εταιρίες να αποτελούν τους ρυθμιστές της συνεδρίασης, ενώ έντονη ήταν η φημολογία πως η κυβέρνηση προτίθεται να παρέμβει ώστε να ενισχύσει το αμερικανικό νόμισμα.

Οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό αποτελούν τις ασφαλέστερες επενδύσεις σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, αφού η κυβέρνηση Κοιζούμι δεν θα αφήσει τα κέρδη τους να ”εξανεμισθούν”.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με αιχμή τις Toyota και Honda, αφού η ελπίδα για αποδυνάμωση του γεν ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών, ενώ με οριακά κέρδη σημείωσε και ο τραπεζικός κλάδος.

Στις 8.467 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,05%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει κέρδη της τάξεως του 0,55%, στις 9.633 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v