Με σημαντικά κέρδη το Τόκιο

Υψηλότερα έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, αφού η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τη FED δημιούργησε κλίμα ευφορίας για τους επενδυτές, οι οποίοι προσδοκούν, μεταξύ άλλων, σε μια ενίσχυση της κατανάλωσης από τις ΗΠΑ.

H προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τη FED τροφοδότησε με αισιοδοξία την ιαπωνική αγορά και τους επενδυτές ωθώντας το δείκτη Nikkei σε υψηλότερα επίπεδα.

Ιάπωνες διαχειριστές εξέφραζαν την αισιοδοξία τους υποστηρίζοντας πως η αμερικανική κατανάλωση, που αποτελεί τον παγκόσμιο ”τροφοδότη”, αναμένεται να ενισχυθεί - στοιχείο ιδιαιτέρως θετικό και για τις ιαπωνικές εταιρίες.

Στον αντίποδα, αναλυτές της αγοράς τόνιζαν πως η μείωση των επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης δεν είναι πανάκεια και κατά συνέπεια δεν πρέπει να εναποθέτονται όλες οι ελπίδες σε αυτή.

Παράλληλα ορισμένοι έσπευσαν να προβλέψουν πως τις επόμενες συνεδριάσεις θα ακολουθήσει ”διόρθωση”, ενώ ήδη η μείωση των επιτοκίων έχει περίπου προεξοφληθεί.

Κέρδη σημείωσαν οι τεχνολογικές μετοχές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι τράπεζες.

Στις 8.937 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Nikkei καταγράφοντας κέρσδη της τάξεως του 2,9%μ, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει απώλειες ύψους 0,92%, στις 9.631 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v