Με ισχυρές απώλειες το Τόκιο

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας για το Τόκιο, κυρίως λόγω των ζημιών που κατέγραψαν οι τραπεζικές, αλλά και οι τεχνολογικές μετοχές, ύστερα από τις αρνητικές προβλέψεις της Texas Instruments για το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των Ιάπωνων (κυρίως) επενδυτών η ανακοίνωση της Texas Instruments που τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως τα κέρδη δ΄ τριμήνου της εταιρίας δεν θα είναι ανάλογα των προσδοκιών της, δημιουργώντας κατά αυτό τον τρόπο πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Παράλληλα πτωτικά κινήθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές, ύστερα από την έντονη φημολογία που διαχύθηκε πως η κυβέρνηση δεν θα λάβει περαιτέρω μέτρα για να συνδράμει τις τράπεζες ώστε να αντιμετωπίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στο πρόγραμμα κατά του αποπληθωρισμού που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την τρέχουσα εβδομάδα.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν πως οι επενδυτές έχουν απολέσει την αισιοδοξία τους και η αγορά το momentum της, με την προηγούμενη εβδομάδα να χαρακτηρίζεται ως διάλειμμα στο καθοδικό ράλι.

Στις 8.689 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 3,22%, ενώ στις 9.583 μονάδες κινείται ο Hang Seng σημειώνοντας κέρδη ύψους 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v