Με πτώση έκλεισε το Τόκιο

Με πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Τόκιο, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που υποστήριζαν πως η Hitachi θα περικόψει τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του 2002, πιέζοντας τις τεχνολογικές μετοχές του δείκτη Nikkei.

Την πρώτη πτωτική συνεδρίαση των τελευταίων έξι ημερών κατέγραψε στη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, κυρίως λόγω των απωλειών που σημείωσαν οι τεχνολογικές μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν χθες πως η Hitachi προτίθεται να μειώσει τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία (2002) λόγω μειωμένης ζήτησης των προϊόντων της, στοιχείο που ”θορύβησε” τους επενδυτές.

”Τα μεγέθη της Hitachi εμφανίζονται αρνητικά και αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις τεχνολογικές εταιρίες” σημειώνουν αναλυτές της αγοράς.

Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Nec, της Tokyo Electron, αλλά και Toshiba, ενώ οι ελπίδες των επενδυτών στρέφονται στην αδυναμία του ιαπωνικού νομίσματος, ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές των εταιριών.

Στις 8.978 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,19%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng παραμένει περίπου αμετάβλητος στις 9.613 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v