Με χαμόγελο κλείνει την εβδομάδα το Τόκιο

Την πορεία της αμερικανικής αγοράς στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ακολούθησε το χρηματιστήριο του Τόκιο, κλείνοντας την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, καθώς ενισχύθηκε η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ανακούφιση προσέφερε και στις υπόλοιπες αγορές η χθεσινοβραδινή άνοδος στη Wall Street, με το Τόκιο να καταγράφει κέρδη ουσίας εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως θα αυξήσει τη ζήτηση για τα προϊόντα των ιαπωνικών εταιριών.

Ωστόσο, τα αρχικά υψηλά κέρδη της ιαπωνικής αγοράς, άνω του 1,5%, επισκίασε η απόφαση της BoJ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, αποφεύγοντας έτσι την πίεση της κυβέρνησης να ενισχύσει περισσότερο την οικονομία.

Ύστερα από την ανακοίνωση της BoJ, οι μετοχές των Mizuho Holdings και UFJ Holdings ακολούθησαν πτωτική πορεία. Αντίθετα, κέρδη κατά 8,4% κατέγραψε η Softbank, η οποία διαθέτει μερίδιο συμμετοχής 9% στην αμερικανική Yahoo. Η τελευταία ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8529,61 μονάδες με κέρδη 1,07% ενώ και ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 8925,47 μονάδες με άνοδο 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v