Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα το Τόκιο

Με χαμόγελα τελείωσε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, ωθούμενη κυρίως από τα ”τηλεπικοινωνιακά” κέρδη της NTT DoCoMo, ύστερα από την αναβάθμισή της από τον οίκο Morgan Stanley.

Με τη σημαντική ενίσχυση των μετοχών του κλάδου τηλεπικοινωνίας, και κυρίως τα μεγαλύτερα κέρδη της NTT DoCoMo στη διάρκεια των 21 τελευταίων μηνών, η ιαπωνική αγορά κατόρθωσε να τελειώσει την εβδομάδα με κέρδη ουσίας.

Κέρδη της τάξης του 9,5% κατέγραψε ο τίτλος της μεγαλύτερης ιαπωνικής τηλεπικοινωνιακής, NTT DoCoMo, που είναι η υψηλότερη άνοδος από τις 18 Ιανουαρίου 2001, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε την εταιρία σε overweight/in line.

Η εταιρία πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να ανακοινώσει κέρδη για το πρώτο εξάμηνο, παρά το υψηλό ποσό της απαξίωσης των επενδύσεών της στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9027,55 μονάδες με κέρδη 1,02% ενώ ο Hang Seng παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, στις 8984,23 μονάδες.

Η UFJ, η τέταρτη μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα, κατέγραψε απώλειες 4,8%, ενώ ακολούθησε και η Sumitomo Mitsui Banking Corp με πτώση 5,1%, καθώς ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει την αρνητική πορεία.

Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών, με την Asian Airlines να κερδίζει 0,9%, ενώ και η Honda σημείωσε άνοδο περί το 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v