Πτώσεων συνέχεια για την ιαπωνική αγορά

Η υποχώρηση των εξαγωγών για τον Αύγουστο, σε συνδυασμό με τις επισημάνσεις Fed για τους κινδύνους επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ από πιθανή συμπλοκή με το Ιράκ, οδήγησαν σε νέες απώλειες την ιαπωνική αγορά.

Τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και οι προειδοποιήσεις της Fed ότι πιθανή σύρραξη των ΗΠΑ με το Ιράκ θα λειτουργήσει αρνητικά στην ανάκαμψη της οικονομίας, οδήγησαν σε νέες απώλειες την αγορά του Τόκιο.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ήδη υπάρχουν αρκετά στοιχεία επιβράδυνσης στις ΗΠΑ, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά για τα εταιρικά κέρδη των εξαγωγών της Ιαπωνίας.

Η TDK, η οποία στηρίζει τα δύο τρίτα των εσόδων από τις πωλήσεις στις διεθνείς αγορές, αλλά και η Samsung Electronics, κατέγραψαν σημαντικές απώλειες.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9165,41 μονάδες με απώλειες κατά 1,68% ενώ και ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,99% στις 9107,01 μονάδες.

Η μετοχή της TDK υποχώρησε κατά 3,2%, ενώ ακολούθησε και η Fuji Photo Film, με πτώση 2,9%.

Κέρδη κατόρθωσαν να καταγράψουν ωστόσο οι τράπεζες, ύστερα από δημοσίευμα της Asahi Shimbun, το οποίο ανέφερε ότι η BoJ θα ξεκινήσει την αγορά μετοχών των τραπεζών ύψους 8,1 δισ. δολαρίων, ήδη από τον επόμενο μήνα.

Αναλυτές του τραπεζικού κλάδου από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ήρθε έξι μήνες αργότερα από ό,τι θα έπρεπε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v