Απόφαση της BoJ οδήγησε σε ράλι το Τόκιο

Ράλι ανόδου κατέγραψε η ιαπωνική αγορά, ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) να αγοράσει τίτλους των τραπεζών, ενισχύοντας έτσι την αισιοδοξία ότι θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας.

Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αγοράσει μετοχές των τραπεζών, οδήγησε σε ράλι ανόδου την ιαπωνική αγορά, καθώς ενισχύθηκε η αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ωστόσο, μερίδα αναλυτών εμφανίζονται επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι η αγορά θα είναι θετική μόνο εάν έχει μπροστά της ξεκάθαρα πλάνα, τα οποία και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9669,62 μονάδες με κέρδη κατά 2,09% ενώ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,14% στις 9460,70 μονάδες.

Οι μετοχές ακολούθησαν ανοδική πορεία, καθώς η BoJ ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το ένα τρίτο των μετοχών που ανήκουν στις τράπεζες ”όσο το δυνατό συντομότερα”.

Η Mizuho, η μεγαλύτερη τράπεζα, κατέγραψε εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 13%, όπως και η Sumitomo Mitsui Bank. Κέρδη κατά 8,3% κατέγραψε και η Mitsubishi Tokyo Financial.

Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιονοκίρο Κοϊζούμι, δήλωσε πως η παραγραφή του μεγαλύτερου μέρους των επισφαλειών των 52,4 δισ. δολαρίων των τραπεζών, αποτελεί το βασικό μέρος ενός οικονομικού πακέτου που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση.

Άνοδο κατά 6,4% σημείωσε και η μετοχή της Toyota Motor Corp ενώ ακολούθησε και η Honda Motor με κέρδη 5%. Η τηλεπικοινωνιακή NTT DoCoMo αυξήθηκε κατά 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v