Περιόρισε τα κέρδη στο κλείσιμο η ιαπωνική αγορά

Οριακές μεταβολές κατέγραψε η ιαπωνική αγορά, κατορθώνοντας τελικά να συγκρατήσει τα κέρδη που σημείωνε στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας.

Με οριακά κέρδη κατόρθωσε να κλείσει η ιαπωνική αγορά, λόγω της αισιοδοξίας ότι η κυβέρνηση προτίθεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα κινηθεί η κυβέρνηση, στοιχείο που είναι θετικό για την αγορά.

Τα κέρδη του Nikkei 225 ωστόσο περιορίστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης, για να κλείσει με άνοδο 0,3% στις 9309,31 μονάδες, καθώς επικράτησαν έντονες ανησυχίες ότι οι προσπάθειες για ανάκαμψη της αγοράς δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Ο Hang Seng έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 9795,90 μονάδες.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι τράπεζες, με τη Mitsubishi Tokyo Financial Group να κερδίζει 0,4%, και την UFJ να σημειώνει άνοδο κατά 1,2%. Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και η Mizuho Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v