Σε χαμηλά 19 ετών περίπου υποχωρεί ο Nikkei

Με χαμηλά 19 ετών ”φλέρταρε” ο δείκτης Nikkei, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την σημερινή ανακοίνωση του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής των ΗΠΑ, που δεν αναμένεται ενθαρρυντικός, αλλά και την φημολογία για απόσυρση κεφαλαίων από την Mizuho και τοποθέτησή τους στη Citigroup.

Σε χαμηλά 19 ετών περίπου έκλεισε ο Nikkei 225, ύστερα από την σημαντική υποχώρηση που κατέγραψε η πλειονότης των κλάδων στο Τόκιο, με αιχμή τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες.

Η σημαντική υποχώρηση που κατέγραψαν οι τεχνολογικές εταιρίες οφείλεται στην έντονη φημολογία και ανησυχία αναφορικά με το ύψος του Δείκτη Βιομηχανικών Παραγγελιών (Αυγούστου) στις ΗΠΑ, που ανακοινώνεται σήμερα και δεν αναμένεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικός.

Η διάχυση φημολογίας για την πιθανότητα να αποσυρθούν ιαπωνικά κεφάλαια από την Mizuho και να τοποθετηθούν στην ανταγωνίστριά της, Citigroup, δημιούργησε πιέσεις στην συγκεκριμένη μετοχή, συμπαρασύροντας το σύνολο σχεδόν του κλάδου καθοδικά.

Αναλυτές της αγοράς εξέφραζαν την ανησυχία τους, αφού ο Nikkei υποχώρησε κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 9.400 μονάδων, που λειτουργούσε ως σημείο στήριξης, εναποθέτοντας πια τις ελπίδες τους σε μια καλή συνεδρίαση στη Wall.

Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών δε δίστασαν να υποστηρίξουν πως στην αυριανή συνεδρίαση θα δοκιμασθούν και τα επίπεδα των 9.000 μονάδων.

Απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι της Mizuho, της Matsushita αλλά και της Canon.

Στις 9.217 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 3,20%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,77%, διαμορφούμενος στις 9.820 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v