Με οριακές απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά

Με οριακές απώλειες έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η αγορά του Τόκιο, ύστερα από κυβερνητική αναφορά που απέδειξε ότι η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας από την ύφεση δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αρχικά αναμενόταν.

Οριακά προς τα κάτω έκλεισε τη συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά, ύστερα από κυβερνητική αναφορά σχετικά με το ότι η ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση θα ακολουθήσει πιο βραδύ ρυθμό.

Ύστερα από την εν λόγω ανακοίνωση, εξανεμίστηκαν τα κέρδη που κατέγραφε η αγορά, ωθούμενη κυρίως από τις μετοχές του κλάδου κατασκευής αυτοκινήτων, καθώς οι εξαγωγές από τις 11 ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας αυξήθηκαν 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στις ΗΠΑ οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 7%.

O Nikkei 225 έκλεισε στις 9619,30 μονάδες με απώλειες κατά 0,01%, ενώ περί το 0,13% αυξήθηκε ο Hang Seng στις 10073,75 μονάδες.

Απώλειες της τάξης του 2% σημείωσε η μετοχή της εταιρίας παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας Tokyo Electric Power. Αρνητικά κινήθηκαν και οι τίτλοι των εταιριών κατασκευής επεξεργαστών, καθώς την Πέμπτη η UBS Warburg αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του κλάδου παγκοσμίως.

Η TWSE υποχώρησε κατά 7,5%, η Quanta Computer έχασε περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ και η Nanya Technology κατέγραψε απώλειες περί το 1%. Οριακά προς τα κάτω κινήθηκε και η Samsung Electronics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v