Η άνοδος των αυτοκινήτων ώθησε ανοδικά το Τόκιο

Κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη της η ιαπωνική αγορά, παρά την ανακοίνωση αρνητικών macro στοιχείων, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες κυρίως να οδηγούν την άνοδο, ύστερα από ενίσχυση των προσδοκιών για αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Με οριακά κέρδη για δεύτερη συνεδρίαση έκλεισε η ιαπωνική αγορά, κυρίως εξαιτίας της ανόδου των αυτοκινητοβιομηχανιών, ύστερα από έρευνα που απέδειξε την αύξηση της ζήτησης στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι επικρατούν έντονες προσδοκίες στην αγορά για την καταγραφή υψηλών κερδών από τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων, καθώς η συγκεκριμένη αναφορά αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Honda, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, σημείωσε κέρδη ύψους 2,6%, ενώ και η Toyota, η τέταρτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, αύξησε τα κέρδη της κατά 1,9%.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιριών υπολογιστών, με τη Sony, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, να κερδίζει 1,1%, και τη Fujitsu να αυξάνει τα κέρδη της περί το 4,2%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9642,61 μονάδες με άνοδο 0,23%, ενώ ο Hang Seng υποχώρησε περί το 0,17% στις 10390,34 μονάδες. Το θετικό κλίμα στην ιαπωνική αγορά δεν κατόρθωσε να επισκιάσει ούτε και η ανακοίνωση της υποχώρησης της ζήτησης υπηρεσιών τον Ιούνιο, ύστερα από την αύξηση του Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v