Μικρή πτώση κατέγραψε το Τόκιο

Οι πιέσεις που άσκησαν στον δείκτη Nikkei οι απώλειες των φαρμακευτικών εταιριών, λόγω ανησυχιών για αυξημένο ανταγωνισμό, οδήγησαν σε πτώση το χρηματιστήριο του Τόκιο, αφού μάλιστα οι επενδυτές επέλεξαν να μη λάβουν υπόψη τους τα θετικά αποτελέσματα της Dell.

Πτωτικά ολοκληρώνεται η εβδομάδα για το χρηματιστήριο του Τόκιο, κυρίως λόγω των πιέσεων που κατέγραψαν οι φαρμακευτικές εταιρίες, εν μέσω ανησυχιών για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν από το εξωτερικό.

Εξάλλου, να αγνοήσουν φαίνεται πως επέλεξαν οι επενδυτές τα θετικά νέα της Dell (κέρδη 501 εκατ. δολ. το β΄ τρίμηνο), αφού αντίθετα με τις προσδοκίες, οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν μόνο μικρή άνοδο, αδυνατώντας να αντιστρέψουν τις τάσεις και να διαμορφώσουν θετικό κλίμα.

Απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι της φαρμακευτικής Takeda και της Chugai, ενώ μικρά κέρδη αποκόμισε η Sony και η Samsung, ωθούμενες θετικά από τα νέα της Dell.

Στις 9.780 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 0,16%, ενώ οριακά πτωτικά κινείται ο Hang Seng υποχωρώντας κατά 0,06%, διαμορφούμενος στις 10.213 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v