Χαμηλότερα έκλεισε το Τόκιο

Tα σινιάλα κινδύνου που εξέπεμψε η FOMC σχετικά με την πιθανότητα επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ, έπληξαν τις μετοχές εταιριών που στηρίζονται σε εξαγωγές, συμπαρασύροντας χαμηλότερα τα δείκτη.

Το ”καμπανάκι” κινδύνου που χτύπησε χθες η FOMC αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την πιθανότητα ύφεσης, ανησύχησε τους επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχικών τίτλων.

Τις σημαντικότερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών που εξάγουν σημαντικό ποσοστό των προϊόντων τους στην αγορά των ΗΠΑ (Sony, Honda), αφού οι επενδυτές θεώρησαν πως θα υποστούν τα σημαντικότερα πλήγματα.

”Αν η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου παρουσιάζει σημάδια ύφεσης, τότε οι προοπτικές ανάπτυξης για τις ιαπωνικές εταιρίες περιστέλλονται σημαντικά”, δηλώνουν αναλυτές της αγοράς, προκρίνοντας παράλληλα ενίσχυση θέσεων σε επιχειρήσεις που δεν στηρίζονται ιδιαίτερα σε εξαγωγές.

Στις 9.630 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, υποχωρώντας κατά 0,52%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,55%, διαμορφούμενος στις 9.943 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v