Αμερικανικές...προσδοκίες ενίσχυσαν το Τόκιο

Η υποχώρηση του γεν, το χθεσινό ράλι ανόδου στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed πριν από τη λήξη του έτους, έδωσαν ώθηση στο χρηματιστήριο του Τόκιο, που έκλεισε με σημαντικά κέρδη.

Το γενικότερο θετικό κλίμα που προκύπτει από την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου και τη χθεσινοβραδινή νέα άνοδο της Wall Street, ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Τόκιο, κυρίως ως προς τις εταιρίες εξαγωγής.

Το χαμηλό γεν ευνοεί την ιαπωνική οικονομία, και κυρίως τις εταιρίες που αποκομίζουν τα περισσότερα κέρδη τους από τις πωλήσεις στις διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, η σημερινή άνοδος ενισχύθηκε και από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed, καθώς η ιαπωνική οικονομία, που στηρίζεται στις εξαγωγές, θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη εάν η Fed βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9999,79 μονάδες με κέρδη κατά 2,04%ενώ και ο Hang Seng σημείωσε άνοδο κατά 1,64% στις 10125,20 μονάδες.

Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι εταιρίες υπολογιστών αλλά και ηλεκτρονικών ειδών, ωθούμενες και από τις απώλειες 1,7% του γεν έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα.

Η Canon, η οποία λαμβάνει το 70% των πωλήσεών της από το εξωτερικό, σημείωσε άνοδο 4,6%. Επιπλέον, ανοδικά κατά 2,2% κινήθηκε και ο τίτλος της Honda.

Υψηλά κέρδη κατά 5,4% κατέγραψε ο τίτλος της εταιρίας ελαστικών Bridgestone, καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή ελαστικών κατά 5% στα 12 από τα 36 εργοστάσια της εταιρίας παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v