Ξανά πάνω από τις 10.000 ο Nikkei

Το ανοδικό ράλι των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall και οι συνακόλουθες προσδοκίες για αύξηση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ, εξέλιξη θετική γα τις εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την σημερινή μεγάλη άνοδο στο Τόκιο.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε στο κλείσιμο το χρηματιστήριο του Τόκιο, τροφοδοτούμενο από την χθεσινή συνεδρίαση της Wall και το ανοδικό ράλι των βασικών δεικτών.

Πιο συγκεκριμένα, αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την παραπάνω άνοδο στην αισιοδοξία που δείχνει να έχει καταλάβει τους επενδυτές στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, οι οποίοι θεωρούν πως μια άνθηση των χρηματιστηριακών αγορών, θα ενισχύσει την κατανάλωση και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη ζήτηση για τα ιαπωνικά προϊόντα.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τεχνολογικές εταιρίες με αιχμή τις Sony και Samsung, ενώ κέρδη εμφάνισαν και οι τίτλοι της Tokyo Electron.

Καλή συμπεριφορά επέδειξαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών με τις Nissan και Toyota να ξεχωρίζουν.

Στις 10.003 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, ενισχυμένος κατά 3,49%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 3,01%, διαμορφούμενος στις 10.276 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v