H ενίσχυση του δολαρίου ώθησε το Τόκιο

Η πτώση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, λειτούργησε θετικά στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, με τους επενδυτές να υποδέχονται με ικανοποίηση την παραπάνω εξέλιξη, οδηγώντας ανοδικά το δείκτη Nikkei.

Με άνοδο έκλεισε το Τόκιο, λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και την συνακόλουθη ικανοποίηση των επενδυτών, γεγονός που αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, κύκλοι της αγοράς θεώρησαν θετικό βήμα την πτώση του γεν έναντι του δολαρίου, υποστηρίζοντας πως θα βοηθήσει την αύξηση στις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Τα ισχυρότερα κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, με αιχμή την Toyota αλλά και τις Honda, και Nissan.

Τραπεζικοί αναλυτές υποστήριξαν πως η παραπάνω πτώση του δολαρίου, παρακίνησε τους επενδυτές να αγοράσουν ”εξαγωγικές εταιρίες”.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τράπεζες με τις Mizuho και Sumitomo Mitsui να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, οδηγώντας την κούρσα στον τραπεζικό κλάδο.

Στις 10.215 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, ενισχυμένος κατά 0,26%, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη ύψους 1,36%, διαμορφούμενος στις 10.247 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v