Εγχώρια η άνοδος στο Τόκιο

Ράλι ανόδου κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης για τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei, ο οποίος έκλεισε σε θετικό έδαφος, υποκινούμενος από εγχώρια νέα, σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από το γενικά πτωτικό κλίμα της Wall.

Ανοδικό το κλείσιμο για τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei, ο οποίος σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από το γενικά πτωτικό κλίμα της Wall, στηρίχθηκε σε εγχώριες ειδήσεις και τις καλές προβλέψεις για την οικονομία της Ιαπωνίας προκειμένου να βρεθεί σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,44% προσεγγίζοντας τις 10.296,02 μονάδες, στηριζόμενος κυρίως στην ανοδική τροχιά μετοχών εταιριών όπως η NTTDoCoMo, και άλλων ιαπωνικών κολοσσών που εστιάζουν την καλή πορεία τους στις εγχώριες πωλήσεις.

Παράλληλα, μοχλός της ανοδικής τάσης αποδείχθηκε η έκθεση της BoJ, της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την οποία, αναθεωρούνται προς τα επάνω οι στόχοι για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, για την οποία οι αναλυτές ”βλέπουν” έξοδο από την ύφεση.

Πτωτικά, ωστόσο κινήθηκαν οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Honda, λόγω των ανησυχιών που προκαλούνται από την ενδυνάμωση του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στις εξαγωγές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v