Φήμες για χαμηλό γεν ώθησαν ανοδικά το Τόκιο

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η ιαπωνική αγορά παρά την αρνητική επίδραση από το χθεσινοβραδινό πτωτικό κλείσιμο της Wall, κυρίως εξαιτίας των προσδοκιών για νέα κίνηση πώλησης γεν από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Με ουσιαστική άνοδο έκλεισε ο Nikkei 225 στην ιαπωνική αγορά, καθώς οι προσδοκίες για νέα παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να αποδυναμώσει το γεν, επισκίασαν το αρνητικό κλίμα από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υψηλά κέρδη κατέγραψαν κυρίως οι μετοχές των εταιριών εξαγωγής, τα οικονομικά μεγέθη των οποίων επωφελούνται από ένα χαμηλό γεν στις διεθνείς αγορές.

Ο Nikkei 225 έκλεισε περί τις 10886,80 μονάδες με άνοδο κατά 1,09%, ενώ και ο Hang Seng κατέγραφε οριακά κέρδη κατά 0,09%.

Αντίστοιχα, αμέσως μετά από την ανακοίνωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανεχτεί τη διατήρηση ενός ισχυρού νομίσματος, το γεν υποχώρησε ενώ οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κυρίως άρχισαν να ακολουθούν ανοδική πορεία.

Ο τίτλος της Toyota κατέγραψε άνοδο κατά 1,3%, ενώ και η Canon αυξήθηκε κατά 1,6%. Το 70% περίπου των πωλήσεων της τελευταίας προέρχονται από αγορές εκτός της ιαπωνικής.

Ανοδικά κινήθηκε και ο τραπεζικός κλάδος, εν αναμονή της μηνιαίας έκθεσης της κυβέρνησης για την οικονομία, που αναμένεται να έχει εμφανίσει σημάδια ανάκαμψης από την τρίτη ύφεση της δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v