Με οριακές απώλειες ξεκίνησε ο μήνας για το Τόκιο

Νευρικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα για την ιαπωνική αγορά, καθώς τα κέρδη από την άνοδο ρεκόρ της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, επισκιάστηκαν από τις ανησυχίες των εξαγωγών για τα κέρδη του γεν.

Με οριακές απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα, καθώς το θετικό κλίμα που δημιούργησε η ανακοίνωση της ανόδου σε επίπεδο ρεκόρ του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, σκιάστηκε από τις ανησυχίες για την άνοδο του γεν.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι αν και οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι ακόμη και οι πιο ευνοϊκές, οι επιχειρήσεις είναι ήδη πιο αισιόδοξες για τις δικές τους προοπτικές. Ωστόσο το γεν αποτελεί ένας σημαντικός λόγος ανησυχίας για τις εταιρίες εξαγωγής.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 10595,44 μονάδες με απώλειες ύψους 0,25%. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστή λόγω εθνικής εορτής.

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν και οι μετοχές της Sumitomo Bank, η οποία αυξήθηκε κατά 3%, ενώ ακολούθησε και η Mizuho Holdings, κατά 1,5%. Ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος της NTT DoCoMo, περί το 1%.

Αντίθετα, απώλειες κατά 2,5% κατέγραψε η Sony, κυρίως εξαιτίας δημοσιεύματος του εγχώριου Τύπου που ανέφερε ότι οι λειτουργικές ζημίες της εταιρίας αναμένεται να ανέλθουν στα 5 δισ. γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v