Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η ιαπωνική αγορά

Με οδηγό τις μετοχές της Sony αλλά και των υπολοίπων εταιριών εξαγωγών, ο Nikkei 225 έκλεισε με σημαντικά κέρδη, καθώς τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ διασκέδασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την επιβράδυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ, καθησύχασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως και οδήγησαν σε σημαντικά κέρδη την ιαπωνική αγορά.

Ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε ουσιαστικά κέρδη, καθώς αρκετοί ήταν οι κύκλοι της αγοράς που παρατήρησαν ότι η προηγούμενη υποχώρηση στο χαμηλότερο του τετραμήνου εξαιτίας του σκανδάλου με τη WorldCom, ήταν υπερβολική.

Ο δείκτης έκλεισε στις 10261,60 μονάδες με κέρδη 1,86%, ενώ και ο Hang Seng κατέγραφε άνοδο περί το 1,26%.

Κέρδη κατά 4% κατέγραψε η μετοχή της Sony, ύστερα από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, καθώς εκεί είναι ο προορισμός του ενός τρίτου των προϊόντων της.

Περί το 1,3% ενισχύθηκε η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών παγκοσμίως, NEC, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη της Hitachi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v