Θετικά macro στοιχεία ώθησαν προς τα άνω το Τόκιο

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά, ύστερα και από τη θετική εξέλιξη της συνεδρίασης στη Wall Street την προηγούμενη ημέρα, αλλά κυρίως εξαιτίας της μεγαλύτερης αύξησης της εργοστασιακής παραγωγής της Ιαπωνίας, στη διάρκεια της δεκαετίας.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό και με τη θετική χθεσινοβραδινή πορεία της αμερικανικής αγοράς, ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια ανοδική τροχιά του δείκτη Nikkei 225 του ιαπωνικού χρηματιστηρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά σχετικά με την εργοστασιακή παραγωγή είναι η πιο ενδεικτική όσον αφορά ότι η οικονομία διανύει περίοδο ανάκαμψης.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία διανύει σίγουρα περίοδο ανάκαμψης, στοιχείο που δίνει ώθηση στους εξαγωγείς της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 10568,48 μονάδες με άνοδο κατά 2,99%, ενώ ο Hang Seng κατέγραφε κέρδη περί το 1,32%.

Η Sony κατέγραψε άνοδο της τάξης του 3,8%. Η κατασκευάστρια εταιρία της κονσόλας για ηλεκτρονικά παιχνίδια, λαμβάνει το ένα τρίτο των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ. Ανάλογη ήταν και η πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Honda, της οποίας το 90% των δραστηριοτήτων στηρίζεται στις αμερικανικές δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v