Ανοδικά έκλεισε το Τόκιο

Η απουσία τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ αλλά και η αισιοδοξία που εκφράζουν οι αναλυτές για την ανάκαμψη της Ιαπωνικής οικονομίας, ώθησαν ανοδικά το δείκτη Nikkei. Εν τούτοις, δεν λείπουν οι ανησυχίες για τα ”εισαγόμενα αμερικανικά” οικονομικά σκάνδαλα.

Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,82%, διαμορφούμενος στις 10.826 μονάδες.

Οι ανοδικές τάσεις φάνηκαν να ευνοούνται από την μη ύπαρξη τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ, αφού οι σχετικοί φόβοι αποτέλεσαν και τον κυριότερο λόγο για τις χθεσινές απώλειες αλλά και τους περιορισμένους σχετικά όγκους συναλλαγών.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την αισιοδοξία τους αναφορικά με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της υφηλίου και τα αποτελέσματα που θα επιφέρει το παραπάνω γεγονός στα εταιρικά κέρδη.

Ωστόσο δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους για τις συνεχείς αποκαλύψεις αναφορικά με εταιρικά λογιστικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ και τον πιθανό αντίκτυπό τους στις αγορές της νησιωτικής χώρας.

Κέρδη της τάξης του 0,24% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng κατά την πρωινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και διαμορφώνεται στις 10.791 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v