Δεύτερη συνεχή συνεδρίαση με απώλειες για Τόκιο

H ισχυροποίηση του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος και ο σκεπτικισμός που επικρατεί σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και τις επιπτώσεις της στην αντίστοιχη ιαπωνική, οδήγησαν χαμηλότερα το δείκτη Nikkei.

Με πτώση έκλεισε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, εν μέσω ανησυχιών για την ισχυροποίηση του ιαπωνικού νομίσματος και τις επιπτώσεις του στις εξαγωγές των ιαπωνικών εταιριών στις ΗΠΑ, αλλά και λόγω του σκεπτικισμού που διατυπώνεται αναφορικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει στην αντίστοιχη ιαπωνική.

Εξάλλου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας στη γερουσία, Άλ. Γκρίνσπαν, στην οποία θα αναφερθεί στην πορεία των επιτοκίων αλλά και στις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, με τις DoCoMo και Nippon Telegraph να δίνουν το στίγμα της ημέρας, ενώ απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της Mitsubishi.

Στον αντίποδα ελαφρά άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Advantest αλλά και της τεχνολογικής Toshiba.

Στις 10.250 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Νikkei, υποχωρώντας κατά 1,2%, ενώ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,48%, διαμορφούμενος στις 10.425 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v