Με ισχυρές απώλειες ”έκλεισε” το Τόκιο

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε το Τόκιο, δεχόμενο πιέσεις από την πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίτσιγκαν, στις ΗΠΑ, αλλά και την υποχώρηση της ισοτιμίας δολαρίο - γεν, η οποία έπληξε μετοχές εταιριών που στηρίζονται στις εξαγωγές.

H απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίτσιγκαν στις ΗΠΑ – η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2001 - οδήγησε σε ισχυρή υποχώρηση την ιαπωνική χρηματιστηριακή αγορά, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η υποχώρηση της ισοτιμίας του δολαρίου προς το γεν, στο χαμηλότερο σημείο εδώ και 10 μήνες περίπου.

Ιάπωνες αναλυτές εξέφραζαν την ανησυχία τους για την πορεία του εθνικού νομίσματος τους, και τα συνακόλουθα αποτελέσματα που θα επιφέρει στις εξαγωγές και τις εταιρίες που στηρίζονται σε αυτές.

Απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι της Canon, τα έσοδα της οποίας προέρχονται κατά 70% από εξαγωγές, αλλά και οι μετοχές της Sony η οποία εξάγει σημαντικό τμήμα των πωλήσεών της στις ΗΠΑ.

Στις 10.375 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά - 2,13%, ενώ ο Hang Seng καταγράφει πτώση της τάξης του 0,62%, διαμορφούμενος στις 10.578 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v